dissabte, 23 de maig del 2009

Temps de Canvis

Apunt aquarel.la i carbó


Aquest blog no només ha significat obrir una finestra al món i compartir la meva pintura, sinó que a més a més, m'ha donat l'oportunitat de contactar i conèixer pintors i persones molt entranyables que aprecien l'art i l'amistat.
Entre tots els magnífics mestres pintors que he conegut, permeteu-me que us faci esment d'un en especial que m'ha fet veure la pintura des d'un altre angle. La pintura no només com a expressió de bellesa i plasmació de la realitat a través de la mirada de l'artista, sinó com una manera d'entendre la vida, per mostrar allò més profund i inherent a l’ésser humà en totes les seves dimensions, tant la part que ens agrada de nosaltres com la que no. M'estic referint al meu amic i artista de gran talent, Juan Carlos CARDESÍN.
La seva obra ens parla d'aquest món interior, de les nostres contradiccions, d'allò que estimem i d'allò que rebutgem i cap de les seves obres ens deixa mai indiferents.
No hi ha motiu, simplement perquè totes les seves pintures són el fruit d'un procés d'experimentació i maduració, d'escoltar la seva veu interior i no distreure's amb la banalitat que ens envolta. I això, ens agradi la seva obra o no, ningú ho pot negar.

A més a més de gaudir de la seva obra, Juan Carlos Cardesín té una altra virtut que m’admira. Tot i que podria anar d’entès, sempre està disposat a compartir els seus coneixements de manera entusiasta i sempre humil.

Aquesta aquarel·la i la següent que penjaré tot seguit són fruit d'aquesta mostra de generositat. Fa temps, en Juan Carlos Cardesín em va parlar de provar de pintar en paper couché de 300 gr. És un paper que no està pensat per pintar aquarel·la, però que si el saps treballar correctament, dóna un resultat extraordinari.

Aquests són els meus dos primers intents. El camí es comença amb la primera passa.

Moltíssimes gràcies Juankar. T’estic molt agraïda.



12 comentaris:

cardesin ha dit...

Anna
GRACIAS!!!!!

Aleks ha dit...

Hi Anna,im impresed with your work,have never tryed my self painting watercolor on that paper.And what a great way to thank your teacher,Juancarlos,I love his way of aproaching world around and translating it in paintings.Aquarel stays a mistery for me,may be I will dare to make some in the future.
Hugs and greetings from Sandra

Annaquarel.les ha dit...

Gracias a tí, Juankar, por tu talento, por tu generosidad, por compartir tu obra y por animarme a seguir adelante. Eskerrik asko!!

Annaquarel.les ha dit...

Hi Sandra! Thanks for being there. So far and so close. I admire Juan Karlos's artwork, his commitment, self-discipline and enthusiasm. I admire his unique approach which makes him stand out from the rest. A big hug.

joshemari ha dit...

Anna, Emotiva y humana la descrición que has hecho de nuestro amigo Cardesín.
Me adhiero totalmente a tus palabras!
Nadie puede describir tan acertadamente y con tan bellas palabras a ese amigo, siempre dispuesto a darlo todo, como lo acabas de hacer tú. Te lo agradezco.
Por otro lado y...se ma había ido la olla... tus dibujos son preciosos. Me encantan.
Vaya, vaya, al final voy a decubrir otras técnicas para pintar que me gustan, gracias a vosotros dos.
Un abrazo, Joshemari

Annaquarel.les ha dit...

Querido Joshemari. No es por casualidad que nos hemos encontrado. Estás hecho del mismo molde que une y genera este círculo de amigos amantes del arte y de la amistad.
Tanto tus comentarios como tus pinturas reflejan esta pasión y en cada una de ellas demuestras tu gran sensibilidad.
Me alegro de que te unas a este sencillo homenaje a este amigo nuestro, magnífico artísta de gran talento que nos brinda su excepcional visión de las cosas y que siempre tiene una palabra positiva para ensalzar nuestras acuarelas.Un fuerte abrazo.

Eduardo Alvarado ha dit...

Anna,

Precioso trabajo y merecidísimo homenaje a Juan Carlos!!

Aplaudo el espíritu y el talento de los dos!!

Un abrazo.

Annaquarel.les ha dit...

Muchas gracias Eduardo. Agradezco enormemente tu visita porque te unes a este homenaje a un excelente artista y amigo que se merece con creces que reconozcamos su talento y su arte. Un abrazo

Nes ha dit...

Annita...me gusta, me gusta cómo van tus pasos en tu caminar...me gusta ese retrato de markus que encabeza tu blog, en ese corto espacio se ve a ese gran hombre...me gusta que en mi andar libre por los blogs, de repente, me vaya encontrando que gente a la que admiro se va conociendo, son increíbles sorpresas que te alegran el alma...me gusta haberte dado besos y abrazos y haber compartido charla, risas y comida juntas...me gusta cómo entiendes el arte, y cómo, cada día te vas entendiendo más a tí misma como artista.

Un saludo a juan carlos y a todos los demás

Una abraçada
Muxu bat

Pat ha dit...

Anna, these paintings are a huge step in your growth. I can see the difference. How exciting is that. Congratulation!

Annaquarel.les ha dit...

Kaixo Nesitas y perdona mi tardanza.
Que sorpresa, ¿verdad? que poco a poco vas conociendo gente maravillosa a través de este medio que te anima a explorar y a seguir investigando.
Personas como tú con la que he compartido muchos momentos de alegrias y de dudas y que cuando al fin nos hemos encontrado cara a cara, no nos hemos sentido extrañas. Yo también me alegro muchísimo de haber compartido charlas, risas y comidas juntas. Y espero seguir compartiendo ese amor por el arte que a las dos tanto nos llena. Un fuerte abrazo. Muxu bat.

Annaquarel.les ha dit...

Hi Pat! You know this paper is completely new to me and will take me a while to get used to it. Isn't it a bless to have friends like you? Love u.