divendres, 29 d’agost del 2008

Taller a la Maison Blanche amb Janine GalliziaAmb la Janine a l'estudiAlumnes, acompanyants i amfitrions

Dolors i jo acabem d'arribar de França on hem tingut la sort de poder assistir al taller d'una gran aquarel.lista, la qual admiro moltíssim i que ben segur molts coneixereu. He tingut l'honor de participar en el taller realitzat per Janine Gallizia, aquarel.lista d'origen australià i instal.lada a França, en un dels indrets més bucòlics de França, a la Dordogne, a casa d' Alain i Véronique, a la Maison Blanche. El lloc és ideal per gaudir uns dies de tranquil.litat i la gentilesa i amabilitat dels amfitrions, a més a més de l'excel.lent cuina de Véronique, ens han fet sentir a la gloria i amb ganes de tornar a repetir.


Les aquarel.les de Janine Gallizia no són ni de ben lluny fruit de l'atzar, ben al contrari, són el producte d'un estudi en profunditat del tractament del tema escollit. Janine es basa en sis punts essencials a l'hora de planificar les seves pintures, d'acord amb l'ordre d'importància:

1.- Missatge
2.- Composició
3.- Valors
4.- Tractament del tema
5.- Formes
6.- Colors

Veure com executa les seves pintures és tota una festa. Desprès de la planificació, Janine realitza la seva aquarel.la sense vacil.lacions, girant el paper Arches 300 gr. gra fi, a la seva conveniència i deixant que el seus pinzells petit gris facin córrer l'aigua i el color on millor li convé.
Les pintures de Janine són metàfores visuals amb missatge que et conviden a imaginar la història que pot haver al darrera.Tres de les demostracions realitzades per Janine

5 comentaris:

Nick ha dit...

Wow I love seeing those photos of you and Janine and those fantastic paintings - the Venice one is stupendous! Wish I could have been there.

José Ato ha dit...

Querida Anna, me alegro de ver tu blog, me gusta mucho. Las acuarelas de Janine son magnificas, le seguiré la pista porque me gusta mucho ese tratamiento inacabado que hace de los temas, francamente buena esta artista.

Un beso.

Srta. M ha dit...

Les aquarel·les de Janine son meravelloses, m'han impressionat. He arribat de casualitat al teu blog i he de dir-te dues coses que m'han sorprès.
Per una banda, moltes felicitats pels teus treballs, tenen molta força i expresivitat. Per l'altra m'ha fet molta gracia saber que som de la mateixa ciutat, i que bonica que es!

Pat ha dit...

This must have been a great moment for you. I thought I would take a little time today and see what you were painting when I didn't know you. You have many lovely works of art ready for framing and ready to be put in a Gallery.
Hugs
Pat

Annaquarel.les ha dit...

Thank you Pat. I'm sorry to disappoint you but these were demonstrations painted by Janine. Thank you anyway for being so encouraging. A big hug