dilluns, 21 de novembre del 2011

Visita de Nicholas Simmons a Barcelona

Gaudint d'una interessant conversa

Nick amb 'La Colla dels Dimecres'. De dreta a esquerra : Raimundo, Joshemari, jo i Nick

Angela Barbi, gerent d' Enjoy Painting in Catalonia, Nick i jo

Aquesta setmana passada hem tingut la visita de l'artista nord-americà, Nicholas Simmons, un dels aquarel·listes més trencadors i innovadors del panorama aquarel·listic mundial, el qual acaba d'anunciar la seva associació amb la casa Escoda, que com ja sabeu, fabriquen els millors pinzells del nostre país.

Nicholas Simmons, o Nick, com l'anomenem els amics, ha aconseguit nombrosos premis i medalles d'or a nivell nacional i al 2010 va formar part del jurat de la Biennal d'Aquarel·la a Shanghai Zhujiajiao, com a representant dels aquarel·listes nord-americans.

Va ser molt interessant conèixer-lo personalment i poder parlar sobre la seva concepció de l'art, la seva manera de treballar, sobre el futur de l'aquarel·la.

Nick és un artista amb una mentalitat molt oberta i receptiva envers al món de l'art, sigui quina sigui la seva disciplina. Artista eclèctic, atent a totes les innovacions, amb una visió moderna i plural, probablement fruit del seu passat en el món de la música.
Per en Nick, cal que el món de l'aquarel·la doni un pas endavant i obri les seves portes a l'exterior, sense por a deixar entrar nous corrents o tendències que facin avançar i innovar una tècnica que, malauradament, és sovint ignorada i poc coneguda més enllà dels cercles de les associacions aquarel·lístiques.
Si comparem l'evolució de les demès tècniques artístiques amb la tècnica de l'aquarel·la, ens adonem que aquesta última té molt camí per fer. I seria just que així fos, per tal d'atorgar a l'aquarel·la el paper i la importància que li correspon i ser respectada com una disciplina a la mateixa alçada que qualsevol altra.

Quan en Nick descobreix un nou talent, no s'està de fer-li saber i esperonar-lo. No vull citar noms, però em consta que alguns d'ells han continuat endavant amb molta més empenta arran d'aquest contacte. Aquesta és la grandesa d'un artista que no tant sols ha capgirat la manera d'entendre l'aquarel·la, sinó que a més a més és capaç de mirar més enllà del seu propi art per descobrir-nos els millors.

Nick confessa que no pinta cada dia. Com molts excel·lents artistes, Nick visualitza les seves obres i les pinta mentalment. Al cap d'uns dies, moltes d'aquestes obres s'esvaeixen, perden el seu interès i són descartades, però sempre en queda una que continua apassionant-lo i és aquesta, la que definitivament posarà en pràctica.

Esperem veure't molt aviat a Barcelona, Nick. Ha estat un gran plaer conèixer-te, escoltar i compartir aquestes interessantíssimes converses.

Thank you very much and see you very soon, amic!

20 comentaris:

Raimundo Lopez ha dit...

Has hecho un reportaje fenomenal Anna, a pesar de que salgamos el feo de joshemari y el que te escribe.
Fué un verdadero placer poder estar con vosotros.
Un fuerte abrazo.

Enjoy Painting Catalonia ha dit...

Dear Anna,

magnífic reportatge de la visita de Nick a BCN, en sóc testimoni i el que dius és veritat. Gràcies per fer-nos 5 cèntims del que representa com a artista i el privilegi de compartir un temps amb ell. Us vull notificar que finalment vindrà al 2012 però encara no hem confirmat dates.

Wonderful report of Nick's visit to BCN, I was there so can confirm everything you say is true. Many thanks for sharing this side of Nick as a great artist and how priviledged we are to have spent some time with him. Just confirm that he's willing to come to BCN but we still haven't got dates yet.

Estupendo relato de la visita de Nick a BCN, como fui testigo puedo confirmar todo lo que dices de él. Gracias por este apunte de lo que representa como gran artista y el privilegio de compartir este tiempo con él. Quiero notificaros que ha aceptado venir en 2012 pero aún no hay fechas


Angela Barbi, EPC Art Courses
www.epc-artcourses.com

cardesin ha dit...

Querida Anna
Ha sido un placer leer tu post, un post maravilloso y ciertamente comparto a pies juntillas tus apreciaciones , sobre Nick , sobre su obra , y más si cabe sobre su visión de la actualidad de la acuarela, está en lo cierto.Yo soy de la misma opinión, se que con anfitriones como vosotros, a tenido que estar muy agusto... la pena que me queda es no haber podido acudir a Barcelona en esas fechas...
Gracias Anna por acercarnos a un pintor excepcional y mejor persona!!!
Un beso!!!

joshemari ha dit...

Vaya, ya me ha tachado de feo el amigo Raimundo como él mismo... aunque no termina de llamarse feo... Je,je!
Formamos un cuarteto de lo más fotogénico y peliculero que hay en todo este mundo. Eh, que sí?
Bueno, gracias de nuevo Anna por habernos traido este personaje tan interesante y transparente como lo es Nick. Abierto y divertido. Un fenómeno, como artista y como persona.
Un abrazo.

Laura ha dit...

Qué suerte haber estado con este artista genial!
Anna, molt bo el reportatge con ja t'han dit. Us felicito a tots!

Lydie ha dit...

Magnifique reportage et quelle belle rencontre. Gracias Anna .

Nes ha dit...

Me alegra mucho que haya sido una experiencia tan buena. Veo que va a venir en 2012, ¿a ver si es por que ha estado agustísimo? Gracias por el reportaje, tu relato muy bueno, de profesional y de amiga. Artista! Petonàs! Nes

F.M.Marrouch ha dit...

Enhorabuena por este encuentro, es un gran artista que como dices es muy inovador , a mi me encanta, saludos.

Annaquarel.les ha dit...

Muchas gracias Raimundo, pero de feos nada. Sois encantadores. Nos vemos pronto. Un abrazo


Moltes gràcies, Angela.Va ser realment un privilegi poder gaudir de la vostra companyia i escoltar les opinions, històries i anècdotes divertides d'un artista del talent d'en Nick. T'agrairé ens confirmis la data de la seva propera visita tant aviat ho sàpigues. Fins aviat.

Muchas gracias, Angela.
Fué realmente un privilegio poder disfrutar de vuestra compañía y escuchar las opiniones, historias y anécdotas divertidas de un artista del talento de Nick. Te agradeceré nos confirmes la fecha de su próxima visita tan pronto lo sepas. Hasta pronto.


Thank you,Angela.
It was really a privilege to enjoy your company and listen to the opinions, stories and amusing anecdotes of such a talented artist like Nick. I will appreciate if you can confirm the date of his next visit as soon as you know. See you soon.


Querido Juankar.
A pesar de no estar presente, estabas igualmente entre nosotros, porque sabes muy bien que Nick es un gran admirador de tu obra y te aprecia muchísimo. Sé que si hubieses estado presente, hubieses dicho lo mismo acerca de la posición de la acuarela hoy en dia. Ya has leido el mensaje de Angela. Va a regresar el año próximo y esta vez vamos a reunirnos. ¡Qué ganas tengo! Un fuerte abrazo


Dear Juankar.
Despite not being present, you were nonetheless with us because you know very well that Nick is a great admirer of your work and a very dear friend. I know that if you'd been present, you'd have said the same about the current state of watercolour. You've read Angela's message. He's going to come back next year and this time we're going to meet up. I can hardly wait!
Hugs


¡Pero bueno! ¿Cómo están los ánimos? Pues claro que estamos de película. Estamos encantados de poder hacer lo que hacemos, de compartir la amistad, el arte que nos apasiona y para colmo viene un artista nr. 1 que se interesa por lo que hacéis, os pregunta y se admira de que en un dia gris y lluvioso tengáis el coraje de salir a pintar. Le dejaisteis impresionado y para él también fue una agradable experiencia. Un beso.

Hola estimada Laura.
Llàstima que no hi fossis. M'hagués agradat saludar-te. Sí, realment t'hagués agradat conèixer en Nick. Un artista molt obert i simpàtic que va estar encantat de conèixer la colla. Fins aviat. Una abraçada.



Merci, Lydie. C'était vraiment intéressant de connaître Nick personnellement. Il est un artiste avec beaucoup de charisme et un grand avenir. La prochaine rencontre: Lydie à Barcelona :-)Bises



Hola mi querida Nesfer,

Lo que te hubiese gustado compartir charla porque realmente tiene historias para contar y una energia desbordante. El año próximo tenemos que hacer lo posible para juntarnos. Petonets


Hola Francis. Pues ya sabes. Tal como comenta Angela, va a regresar el año próximo. Por aquí hay mucha buena gente que estará encantada de conocerte.Un abrazo

Nick ha dit...

Hola Anna, I'm on a ship now in the Atlantic, limited internet access and time.....I'll translate the post when I get home, but I surely appreciate your friendship and the time you spent with me. And yes, as you made me drink from the famous fountain, you can be sure I'll be back soon!! besos y abrazos, Fistro Nick :)

Unknown ha dit...

gran reportaje Ana, impresionante juntada.. pena estar tan lejos y perderme semejantes "movidas"... Comparto tu opinion acerca de la obra de Nick, un innovador y sobre todo uma mente abierta con una mano maestra

Annaquarel.les ha dit...

Hi Nick. Enjoy your holidays with your family. Don't worry about the translation. I've sent it to you to avoid misunderstandings. Yes, you have fallen under Barcelona's spell and will forever return...beware... ;-) Besos y abrazos.


Querido Alex. No se porqué pero te estaba esperando. Faltaba tu entrada para completar el círculo.
Cómo me hubiese gustado que estuvieras con nosotros. Como tú bien sabes,Nick es un artista vital,con ideas muy claras y una concepción del arte totalmente renovadora. Le auguro un futuro muy prometedor, aunque no lo va a tener fácil y tendrá que enfrentarse a muchas resistencias. Quizás te llegaron las ondas desde esta parte del charco porque tú también estuviste presente en nuestras conversaciones. Quizás lo que más me impresionó de Nick es su lealtad y cariño hacia las personas que considera amigos, y tú estás entre ellos. Estuvimos hablando de tiempos pasados cuando todos confluimos en un mismo espacio. Que sepas que Nick te considera una excelente persona y te aprecia muchísimo.
Sería estupendo que nos pudiéramos reunir algún dia. ¿Porqué no te vienes el año próximo a Barcelona? Un fuerte abrazo.

carlos diez ha dit...

Gracias Anna por acercarnos la figura y persona de Nicholas que yo desconocía hasta ahora y por lo que he visto es un excelente artista y persona. Un abrazo

Annaquarel.les ha dit...

Hola Carlos. Uno de los placeres de compartir nuestra pasión es conocer a personas extraordinarias, no sólo por su talento artístico sino también por su valor humano. Nick es uno de ellos. Creo que es justo compartirlo con todos los amigos que nos hemos ido conociendo a través de nuestros blogs. Gracias por tu visita. Un abrazo

JANE MINTER ha dit...

hi Anna thanks for sharing your insights ... it's great you and your friends where able to met up and spend time with Nick .

Nick ha dit...

I got access for a while today and translated, thanks so much Anna and all friends. Yes we missed you also Alex! Hoping for a big reunion sometime. I'll be back again when we get home :)

Annaquarel.les ha dit...

Thank you very much, Jane. It was an absolute pleasure to share time with Nick and talk about art, creativity and common friends. I hope to meet you some day if you come to Barcelona :-)


Hi Nick. It would be great to have a gathering together with our mutual friends and Alex should be there. He's one of us. ;-)
Una abraçada / Abrazos

Nick ha dit...

Another more careful translation and reading. :) The next visit will be longer, more time to get to know each other and our friends. A "gracias grande" to all who responded, I have always loved the Spanish people and culture, and my experience in BCN intensified these feelings. Ole!

Jordà Vitó ha dit...

sorpresa! deconeixia aquest aquarel·lista, no sóc gaire d'internet i em vaig perdre la sortida d'aquell plujós dimecres, ja serà en una altra, l'has presentat d'allo millor
tonets
t

Annaquarel.les ha dit...

Dear Nick. Your friends will be very pleased to meet you next year! We are all looking forward to your visit. Una forta abraçada.


Hola Teresa. Quina llàstima que no et trobéssim perquè t'hagués agradat conèixer al Nick. De totes maneres ha promès tornar l'any vinent, així que el tornarem a veure. Moltes gràcies pel teu post. Una abraçada.