divendres, 29 d’agost del 2008

Taller a la Maison Blanche amb Janine Gallizia



Amb la Janine a l'estudi



Alumnes, acompanyants i amfitrions

Dolors i jo acabem d'arribar de França on hem tingut la sort de poder assistir al taller d'una gran aquarel.lista, la qual admiro moltíssim i que ben segur molts coneixereu. He tingut l'honor de participar en el taller realitzat per Janine Gallizia, aquarel.lista d'origen australià i instal.lada a França, en un dels indrets més bucòlics de França, a la Dordogne, a casa d' Alain i Véronique, a la Maison Blanche. El lloc és ideal per gaudir uns dies de tranquil.litat i la gentilesa i amabilitat dels amfitrions, a més a més de l'excel.lent cuina de Véronique, ens han fet sentir a la gloria i amb ganes de tornar a repetir.


Les aquarel.les de Janine Gallizia no són ni de ben lluny fruit de l'atzar, ben al contrari, són el producte d'un estudi en profunditat del tractament del tema escollit. Janine es basa en sis punts essencials a l'hora de planificar les seves pintures, d'acord amb l'ordre d'importància:

1.- Missatge
2.- Composició
3.- Valors
4.- Tractament del tema
5.- Formes
6.- Colors

Veure com executa les seves pintures és tota una festa. Desprès de la planificació, Janine realitza la seva aquarel.la sense vacil.lacions, girant el paper Arches 300 gr. gra fi, a la seva conveniència i deixant que el seus pinzells petit gris facin córrer l'aigua i el color on millor li convé.
Les pintures de Janine són metàfores visuals amb missatge que et conviden a imaginar la història que pot haver al darrera.



Tres de les demostracions realitzades per Janine